Rotile omnidirectionale – alternativa a anvelopelor clasice

Rotile omnidirectionale
Rotile omnidirectionale

S-a gasit solutia si pentru cei care considera parcarea o operatiune foarte dificila.

Parcarile in locuri greu accesibile,  inguste sau cele laterale sunt greu de executat de catre o parte a soferilor, chiar si de catre cei cu anumita experienta la volan.

Annual se lanseaza pe piata tot felul de produse revolutionare, are se preteaza tot mai mult la nevoile soferilor.

Masinile au tot mai multe functii incluse, posibilitatea de a activa pilotul automat. Cu alte cuvinte au aparut masini tot mai personalizate pe nevoile clientilor.

Prin urmare nu doar designul masinii si caracteristicile tehnice sunt importante pentru clienti. Soferii isi doresc tot mai mult masini cat mai sigure, cu tot mai multe functii care sa sporeasca gradul de siguranta in timpul sofatului si carcateristici  si dotari tehnice ale masinii tot mai revolutionare.

Rotile omnidirectionale au fost create pentru utilajele folosite in industrie, utilaje de mari dimensiuni. Momentan insa rotile omnidirectionale sunt testate si pe masini.

Acest tip de roti a fost un concept al inventatorului britanic William Liddiard. Nu de mult acestea au fost testate pe  un vehicul Toyota Echo. Rezultatele experimentului au fost promitatoare. Rotile acestea fac ca vehiculul sa se deplaseze  in orice directie, mai ales in lateral, prin urmare parcrea in spatii inguste poate fi facuta foarte usor.

Inventatorul britanic a facut initial teste cu propria masina. Sistemul creat de William Liddiard poate inlocui orice tip de anvelopa, putand fi folosit pe orice masina. Prin urmare s-a inocuit anvelopa  clasica cu un fel de colac, format din cauciuc.

Momentan rotile omnidirectionale nu au intrat in productia de serie, insa v-am prezentat si dvs date despre acestea, reprezentand  o alternativa a anvelopelor clasice, avand rol in deplasarea in toate directile a rotilor, ajutand soferii mai ales in cazul parcarilor.

Cu sigurnata, femeile isi doresc aparitia pe piata a acestor roti, fiindca le-ar ajuta mult la parcari. Dar vor fi suficienti barbati care vor aprecia acest produs, mai ales ca majoritatea oraselor sunt sufocate de masini si parcarile sunt mai mult o necesitate, decat o realitate, astfel trebuie sa va folositi indemanarea, pentru a va parca masina in spatii mici, inguste.

Fiind in faza de testare, nu putem aprecia ce caracteristici va avea acest tip de produs, ce rezistenta si ce durabilitate, in comparatie cu anvelopele clasice, ce au o construtie in functie de anotimp, de viteza de rulare, de sarcina si de tipul sofatului.

Pana la aparitia pe piata a acestor modele, aveti de ales intre marea de anvelope, de toate firmele, dimensiunile, caracteristicile si formele santurilor de pe banda de rulare.

Aveti grija in continuare de anvelope, verificati-le la timp, verificati presiunea din cauciucuri, alegeti sa le umpleti cu azot, caci este mai eficient si depozitati anvelopele de la un anotimp la altul in mod corespunzator. Pentru mai multe detalii cititi articolele respective.

Si visati la ziua in care rotile omnidirectionale vor inlocui anvelopele, pana atunci multa indemanare la realizarea parcarilor!

Postează un comentariu


*