Ponturi pentru a fi siguri pe sosea pe timp de iarna

Ponturi pentru a fi siguri pe sosea pe timp de iarna
Ponturi pentru a fi siguri pe sosea pe timp de iarna
  1. Folositi anvelope de iarna sau m+s, cand scade temperatura sub 10 grade celsius.

Dupa cum bine stiti, legislatia nu ne permite sa circulam in timpul iernii cu anvelope de vara.

Insa vremea este destul de capricioasa, inca trebuie sa aveti pregatite aceste pneuri, intre lunile noiembrie si martie, luni in care temperaturile scad frecvent sub 10 grade celsius. Si as completa, cel putin intre lunile acestea trebuie sa circulati echipati adecvat, insa depinde si de localitatea de domiciliu, sau localitatile pe unde va plimbati, caci in functie de acestea, se mai adauga una – doua luni, dupa cum ne-a demonstrat vremea in ultimii ani.

Atentie mare la uzura si aici. O anvelopa uzata, cu santuri a caror profunzime nu atinge nici macar 3 mm, nu mai poate face fata nici pe soseaua cu zapada, nici pe cea umeda. Schimbati-va anvelepele de fiecare data cand este nevoie sia veti grija de familia dvs cand calatoriti, pastrand un nivel maxim al aderentei fata de sosea. Vedem zilnic la televizor nenorociri care se produc din cauza ca masina nu a mai putut fi stapanita pe sosea, asta pentru ca anvelopele nu au fost cele potrivite, si in mod cert nici viteza, insa detalii legate de viteza si anvelope gasiti in alt articol.

  1. Nu riscati cu anvelope second – hand!

 

Prin urmare, a cumpara anvelope second hand, poate parea un avantaj initial, din punct de vedere al pretului, insa cu toate ca verificati si anvelopele nu sunt uzate pana la semnul maxim, nimeni nu va poate garanta cat mai aveti pana acolo. Decat sa riscati sa cumparati mai multe seturi de anvelope intr-un sezon, mai bine achizitionati din start un set nou si aveti siguranta si in ce priveste condusul, dar si in ce priveste durata de viata a anvelopelor.

O anvelopa second hand poate fi produsa in urma cu foarte mult timp, perioada in care a fost si folosita, poate depozitata necorespunzator. Ganditi-va ca si-a pierdut clar din calitati. Nu aveti cum obtine aceleasi performante de la masina dvs, daca o anvelopati necorespunzator.

Legislatia europeana prevede care este profunzimea legala a santurilor anvelopelor si unde trebuie situat  indicatorul de uzura. In general aceasta profunzime este de 1,6 mm, dar poate sa difeere putin in functie de legislatia fiecarei tari europene in parte. Aceasta profunzie minima este necesara pentru ca apa sa poata fi evacuata eficient, de catre anvelope.

Postează un comentariu


*