Nou vs. second hand

Nou vs second hand
Nou vs second hand

Merita sa incercati anvelopele second hand? La aceasta intrebare incercam sa va raspundem in acest articol.

Stim care este principala problema a anvelopeler. De fapt este lucrul care le scurteaza brusc durata de viata – si vorbim aici de uzura.

Prin urmare, a cumpara anvelope second hand, poate parea un avantaj initial, din punct de vedere al pretului, insa cu toate ca verificati si anvelopele nu sunt uzate pana la semnul maxim, nimeni nu va poate garanta cat mai aveti pana acolo. Decat sa riscati sa cumparati mai multe seturi de anvelope intr-un sezon, mai bine achizitionati din start un set nou si aveti siguranta si in ce priveste condusul, dar si in ce priveste durata de viata a anvelopelor.

O anvelopa second hand poate fi produsa in urma cu foarte mult timp, perioada in care a fost si folosita, poate depozitata necorespunzator. Ganditi-va ca si-a pierdut clar din calitati. Nu aveti cum obtine aceleasi performante de la masina dvs, daca o anvelopati necorespunzator.

Legislatia europeana prevede care este profunzimea legala a santurilor anvelopelor si unde trebuie situat  indicatorul de uzura. In general aceasta profunzime este de 1,6 mm, dar poate sa difeere putin in functie de legislatia fiecarei tari europene in parte. Aceasta profunzie minima este necesara pentru ca apa sa poata fi evacuata eficient, de catre anvelope.

De ce sava expuneti, cand oricum veti ajunge mai devreme sau putin mai tarziu sa cumparati si un set nou de anvelope. Calculand toate aceste costuri, si tinand cont de durata mica de timp in care ati putea folosi o anvelopa second hand, veti vedea si dvs ca este mai rentabil sa va cumparati pneuri noi de la bun inceput.

Nu va lasati convinsi de diverse persoane, care tind sa cheltuiasca foarte multi bani doar pentru a avea o anumita masina, pe care ulterior aleg sa o echipeze cu anvelope second, pornind de la ideea ca nu e asa important ce cauciucuri are masina. Total incorecta gandirea. Va spunem si de ce.

Anvelopele sunt cele care intra in contact cu soseaua, sunt cele responsabile de aderenta la sol. Anvelopele au rol in mentinerea masinii dvs pe drum, in diverse conditii meteo, ploaie, zapada, etc. prin urmare anvelopele au rol esential in siguranta in trafic. Ajuta si la mentinerea confortului soferului in timpul condusului, la comoditatea acestuia.

Nu va lasati amagiti de achizitionarea unor anvelope second hand, doar pentru ca sunt mai ieftine. Nu aveti nici o garantie cu aceste pneuri. Nu stiti cat vor mai rezista ca timp.

Si de ce sa faceti experimente pe banii dvs, cand puteti asculta sfaturile unor specialisti, ca este mult mai rentabil pentru buzunarul dvs sa cumparati anvelope noi intotdeauna. Asa nu sunteti nevoit sa achizitionati mai multe seturi intr-un singur sezon, dar puteti fi sigur ca le puteti folosi si in urmatorul sezon. Bineinteles asta depinde si de ce activitati desfasurati, insa daca e vorba doar de naveta acasa- serviciu, garantam ca puteti folosi anvelopele mai multe sezoane.

Siguranta pasagerilor din vehicule este cea care primeaza, pe langa toate teoriile pe care le dezbatem in aceste articole.

Postează un comentariu


*