Intrebari frecvente

Intrebari frecvente
Intrebari frecvente
  1. Cum dovedesc ca anvelopele sunt de iarna?

Prin marcajul M+S aflat pe acestea.

  1. Trebuie sa pastrez un bon sau un certificat pentru a dovedi ca anvelopele cu care este echipata masina, sunt de iarna sau all-season?

Nu. Marcajul M+S aflat  pe lateralul este acceptat atat in legislatia noastra, cat si in cea europeana si in cea Americana.

  1. Exista vreo diferenta intre anvelopele de iarna si cele all-season, din punct de vedere legal?

Din punct de vedere legal nu exista nici o diferenta.

Insa din punct de vedere al performantelor, exista diferente semnificative intre cele doua tipuri de anvelope. Anvelopele pentru 4 anotimpuri va mentin in siguranta intreg anul, indifernet de conditiile meteorologice.

Am putea numi acest tip de pneu,  un compromis între cel de vara și cel de iarna sau ca sa fim totusi mai intelegatori,o combinatie, care v-ar putea scuti de ceva banuti. Aparent! Pentru a fi bine intelesi, specificam inca de la inceput, ca o anvelopa all seaon nu poate face fata cu aceeasi performanta, pe timpul iernii, ca o anvelopa specifica acestui sezon.

Trebuie sa stiti ca o anvelopa de toate anotimpurile, nu face fata in acelasi mod la conditiile de circulatie pe sose uscata, precum se comporta un pneu de vara, dar nici pe zapada lucrurile nu stau in alt fel.

 

  1. Iarna trebuie anvelope de iarna pe toate rotile sau doar pe fata?

Toate rotile trebuie echipate cu anvelope all season sau cu cele specific de iarna.

  1. pot fi amendat daca iarna nu am cauciucuri m+s, daca soseaua este uscata?

Nu. Legea prevede obligativitatea anvelopelor de iarna in conditii de drumuri acoperite cu gheata, zapada sau polei. Cu toate ca nu riscati amenzi, puteti fi opriti de agentii de politie, care sa nu va lasa sa intrati pe anumite drumuri, daca se cunosc date referitoare la conditii neprielnice, cu care v-ati putea intalni pe acele drumuri.

  1. Cand trebuie sa imi pun anvelope de iarna?

Dupa cum bine stiti, legislatia nu ne permite sa circulam in timpul iernii cu anvelope de vara.

Insa vremea este destul de capricioasa, inca trebuie sa aveti pregatite aceste pneuri, intre lunile noiembrie si martie, luni in care temperaturile scad frecvent sub 10 grade celsius. Si as completa, cel putin intre lunile acestea trebuie sa circulati echipati adecvat, insa depinde si de localitatea de domiciliu, sau localitatile pe unde va plimbati, caci in functie de acestea, se mai adauga una – doua luni, dupa cum ne-a demonstrat vremea in ultimii ani.

  1. Cand revin la anvelopele de vara?

In mod cert nu e bine sa folosim anvelope de vara, in timpul sezonului rece. E si ilegal, si riscati amenzi foarte mari, dar nici nu sunt concepute pentru a va ajuta in conditii de zapada si va riscati si viata astfel. Insa cum nu este o granita clara intre sezonul rece si cel cald, cum stiti care este momentul optim pentru a reveni la cauciucurile de vara.

Cum nu este stabilita o data exacta, va indrumam noi sa alegeti momentul ideal.

Conform sfaturilor specialistilor in domeniu, in momentul in care temperaturile din timpul zilei au depasit 7 grade celsius se poate reveni la anvelopele de vara.

Postează un comentariu


*