Ce trebuie sa stiti despre anvelopele de vara potrivite?

Ce trebuie sa stiti despre anvelopele de vara potrivite
Ce trebuie sa stiti despre anvelopele de vara potrivite

Se apropie vara. Daca nu cumva aveti anvelope mixte pe masina, va trebui neaparat sa le inlocuiti pe cele specifice ierii, cu anvelope pentru vara. Nu riscati amenzi daca nu faceti acest lucru, insa este benefic pentru performanta masinii dvs si le scutiti de o uzura inutila pe cele de iarna, de care mai aveti nevoie si in sezonul urmator, pentru anu cheltui alti bani pe altele noi. Daca sunt intr-o stare corespunzatoare inca, bineinteles.

Conform sfaturilor specialistilor in domeniu, in momentul in care temperaturile din timpul zilei au depasit 7 grade celsius se poate reveni la anvelopele de vara.

De ce e bine sa nu amanam acest moment? Pentru ca anvelopele de vara au in componenta un material rezistent la temperaturi ridicate.

Pe cand anvelopele de iarna pot deveni moi si veti suferi la capitolul aderenta pe sosea. Nu va expuneti pericolelor degeaba, este sfatul nostru.

Anvelopele pentru vara, fiind specific pentru sezonul cald, sunt perfecte pentru a fi folosit in timpul condusului pe sosea uscată, cand sunt indeplinite la maximum conditiile de aderenta. Daca insa sunt folosite pe sol umed, pe ploaie, ca sa nu mai zic daca va ”ia prin surpindere iarna”, aceste anvelope nu vor face fata cu succces, din contra, performanțele vor fi mai mici.

Aveti grija sa verificati in mod constant starea anvelopelor. Daca prezinta stari de uzura avansate, luati masuri pentru schimbarea acestora, lucru deosebit de important pentru securitatea dvs. O anvelopa uzata nu mai corespunde normelor si va paote pune viata in pericol pe sosea.

Daca vorbim de anvelope, pentru SIGURANTA dvs, acestea trebuie sa fie cat mai aderente. Optimizarea aderentei anveopelor este preocuparea majora a celor care lucreaza in dmeniu. Aderenta pneurilor poate varia de la 1 pana la 10, depinde de tipul de anvelope, dar mai sunt implicati in aceasta ecuatie si alti factori, precum, calitatea șoselei, tipul profilulu anvelopei si bineinteles ca si vremea, precipitatiile au un rol decisiv.

Astfel discutam de trei stari posibile ale solului, in fucntie de conditiile climatice. Poae fi uscat, idealul, umed, ori cu zapada.

Daca avem sol uscat, ceea ce toti ne dorim, e de preferat sa rulam cu anvelope netede, precum sunt cele din F1. Acest tip de anvelope mai poarta si denumirea de pneuri slick.

O aderenta mai buna cu solul implica si o suprafata decontact mai mare intre anvelopa si sosea, astfel ajungem la concluzia ca anvelopele mai largi sunt ideale, daca tinem la aderenta.

Daca aveti nevoie de anvelope noi, aveti grija de unde le achizitionati, sa fie magazine autorizate. Montarea si demontarea celor vechi trebuie sa se faca de asemenea in conditii de siguranta. Nu apelati la service-uri neautorizate sau la amatori cand vine vorba de anvelopele dvs. Riscati sa le distrugeti.

Alegeti calitatea si cauciucuri de brand, pentru ca aparent, alegerea unora mai ieftine va poate aduce o economie, insa daca veti fi nevoit sa le schimbati la intervale de timp prea scurte, atunci veti fi nevoit sa platiti mult mai multi bani, degeaba.

Postează un comentariu


*