Cand sa reveniti la cauciucurile de vara?

Cand sa reveniti la cauciucurile de vara
Cand sa reveniti la cauciucurile de vara

Cu toate ca nu este inca vara, nici calendaristic, nici din punct de vedere al temperaturilor, cand este momentul optim pentru a va intoarce la cauciucurile de vara, asta dac ati ales sa folositi anvelope specifice fiecarui sezon, si nu ati mers pe variante celor mixte.

In mod cert nu e bine sa folosim anvelope de vara, in timpul sezonului rece. E si ilegal, si riscati amenzi foarte mari, dar nici nu sunt concepute pentru a va ajuta in conditii de zapada si va riscati si viata astfel. Insa cum nu este o granita clara intre sezonul rece si cel cald, cum stiti care este momentul optim pentru a reveni la cauciucurile de vara.

Cum nu este stabilita o data exacta, va indrumam noi sa alegeti momentul ideal.

Conform sfaturilor specialistilor in domeniu, in momentul in care temperaturile din timpul zilei au depasit 7 grade celsius se poate reveni la anvelopele de vara.

De ce e bine sa nu amanam acest moment? Pentru ca anvelopele de vara au in componenta un material rezistent la temperaturi ridicate.

Inlocuirea anvelopelor de iarna cu cele de vara, implica automat un inconvenient pentru dvs, veti avea de depozitat anvelopele demontate. Pentru a va putea bucura de ele si in sezonul urmator trebuie sa le depozitati in conditii optime. Pornim discutia de la cel mai important detaliu, pastrarea in conditii inadecvate timp de mai multe luni va avea consecinte nefaste asupra calitatii pneurilor.

Bine de stiut este ca, un loc ferit de razele soarelui este ideal pentru anvelopele demontate, fiindca ozonul poate ave efect coroziv, temperatura trebuie sa fie scazuta, iar incaperea bine aerisita, insa aveti grija sa nu fie curenti de aer, totusi.

Este bine ca anvelopele sa fie interpuse vertical, nu suprapuse unele peste altele, lucru ce poate duce la deformari serioase ale anvelopelor si va ingreuneaza montajul ulterior. Inainte de depozitare aveti grija sa dezumflati anvelopele cu camera de aer. Pentru un plus de protectie, puteti pune pneurile intr-un sac, ferindu-le astfel de mizerie.

Verificati anvelopele de vara inainte de a le monta, mai ales daca nu sunt recent cumparate.

Anvelopele de iarna pot deveni mai moi, la temperaturi ridicate si va pot expune la riscuri din cauza aderentei reduse la partea carosabila.

Folosirea anvelopelor de iarna prea mult timp, conduce la deteriorarea acestora. Nu riscati amenzi insa, sa fie clar acest lucru. Insa s-ar putea ca in sezonul rece, imediat urmator, sa nu le mai puteti folosi.

Daca vreti sa faceti economie, ganditi-va si la consecinte. Consecibte pe care le are folosirea anvelopelor de iarna pe timpul verii, faptul ca iarna aveti neaparat nevoie de anvelope specifice, in stare buna, atat pentru siguranta dvs, dar si pentru a fi in regula si a nu risca amenzi.

Faceti-va toate calculele si alegi intotdeauna calitatea. E cel mai economic pentru dvs! Schimbati anvelopele de la un sezon la altul, la timp, echilibrati-le la timp, si le veti creste durata de viata.

Postează un comentariu


*