Anvelope simetrice si asimetrice

Anvelope simetrice si asimetrice
Anvelope simetrice si asimetrice

Anvelopele  simetrice sunt folosite pentru echiparea  masinile citadine, compacte, folosite in special pentru deplasari scurte, in oras, sau naveta  serviciu – acasa. Profilul benzii de rulare este simetric, de aceea sunt numite anvelope simetrice.

Avantajele acestui tip de profil al benzii derulare sunt diverse, iar cel mai important lucru este rezistenta mare a avelopelor respective. Sunt de asemenea foarte economice, ofera un condus extrem de confortabil, iar legat de tinuta de drum cu siguranta nu veti avea nimic de obiectat. Si in plus acest tip de profil al benzii de rulare contribuie la amelioararea longevitatii pneului.

Printre inconveniente se numara motricitatea de nivel mediu. De asemenea aceste pneuri nu va vor ajuta sa rezistati in fata acvaplanarii.

Anvelopele cu profil simetric se pot monta in oricare sens, nu are importanta asupra caracteristicilor si comportamentului ulterior al pneului, modul de montare. Le gasiti pe piata in dimensiuni mici, de la 13 la 15 inch.

Anvelopele asimetrice sunt folosite pentru echiparea masinilor de viteza mai mare.

Profilul asimetric, asa cum probabil banuiti, este conceput pentru masinile total opuse ca si concept, fata de cele care ruleaza cu pneuri cu profil al benzii de rulare simetric. Prin urmare profilul asimetric se preteaza pentru masinile mari, berline, incapatoare sau chiar pentru cele folosite in competitiile sportive.

Se remarca fata de restul anvelopelor, prin faptul ca sunt silentioase, in timpul condusului. Confera un drenaj optimal, fiind ideale si foarte rezistente la acvaplanare. Ofera conducatorilor uto si masinii evident o stabilitate mult peste medie, pe sosea. Are si cateva inconveniente bineinteles, dar probabil sunteti obisnuiti, ca nu puteti primi performanta si confort, fara ca sa platiti pe masura.

Flancurile sunt suple in cazul acestor anvelope, conferind o rezistenta mica la socuri. Sunt mai putin econoomice, evident, sunt montate pe masini mai mari. Si evident ca pretandu-se chiar si pentru masinile sport, fiind folosite la viteze mult peste medie, au si o durata de viata mai mica.

In cazul acetsora trebuie sa fiti atenti la sensul de montare al pneului. Veti gasi inscriptionat pe fiecare flanc al anvelopei, indicațiile « outside » și « inside », fiind indicat si sensul de montare.

Sunt mai mari decat cele simetrice, si le gasiti in dimensiuni de 15 pana la 19 inch.

Daca alegeti sa achizitionati anvelope, trebuie sa cunoasteti foarte bine termenii si conceptele, pentru a face alegerile potrivite pentru nevoile dvs. Mai ales in caz de comanda de pe internet a anvelopelor, nu va lasati amagiti de preturile super avantajoase. Exista numeroase tipuri de anvelope, din toate punctele de vedere diferite, astfel articolele noastre au menirea de a va familiariza cu termenii tehnici. In momentul in care cititi caracteristicile unei anvelope veti stii daca este pentru masina dvs sau nu se potriveste asteptarilor si necesitatilor dvs.

Cel mai important este sa consultati cartea tehnica a autovehicului. Acolo gasiti toate informatiile necesare, pentru a achizitiona piesele si pneurile potrivite masinii si similare cu cele originale.

Postează un comentariu


*