Anvelope all season sau specifice pentru iarna?

Anvelope all season sau specifice pentru iarna
Anvelope all season sau specifice pentru iarna

Pentru a fi bine intelesi, specificam inca de la inceput, ca o anvelopa all seaon nu poate face fata cu aceeasi performanta, pe timpul iernii, ca o anvelopa specifica acestui sezon.

Este o alternativa fiabila, acceptabila, legala, insa nu la fel de performanta.

O alternativa care va scuteste ca de doua ori pe an sa montati si demontati anvelope, va scapa de bataile de cap pe care vi le pot da toate detaliile ce tin de depozitarea in conditii corespunzatoare a anvelopelor, ferite de razele solare, de umiditate si respectand pozitionarea acestora, pentru a nu va trezi la iceput de sezon cu niste pneuri aplatizate.

Dupa cum bine stiti, legislatia nu ne permite sa circulam in timpul iernii cu anvelope de vara.

Insa vremea este destul de capricioasa, inca trebuie sa aveti pregatite aceste pneuri, intre lunile noiembrie si martie, luni in care temperaturile scad frecvent sub 10 grade celsius. Si as completa, cel putin intre lunile acestea trebuie sa circulati echipati adecvat, insa depinde si de localitatea de domiciliu, sau localitatile pe unde va plimbati, caci in functie de acestea, se mai adauga una – doua luni, dupa cum ne-a demonstrat vremea in ultimii ani.

Atentie mare la uzura si aici. O anvelopa uzata, cu santuri a caror profunzime nu atinge nici macar 3 mm, nu mai poate face fata nici pe soseaua cu zapada, nici pe cea umeda. Schimbati-va anvelepele de fiecare data cand este nevoie sia veti grija de familia dvs cand calatoriti, pastrand un nivel maxim al aderentei fata de sosea. Vedem zilnic la televizor nenorociri care se produc din cauza ca masina nu a mai putut fi stapanita pe sosea, asta pentru ca anvelopele nu au fost cele potrivite, si in mod cert nici viteza, insa detalii legate de viteza si anvelope gasiti in alt articol.

Anvelopele pentru 4 anotimpuri va mentin in siguranta intreg anul, indifernet de conditiile meteorologice.

Am putea numi acest tip de pneu,  un compromis între cel de vara și cel de iarna sau ca sa fim totusi mai intelegatori,o combinatie, care v-ar putea scuti de ceva banuti. Aparent!

Trebuie sa stiti ca o anvelopa de toate anotimpurile, nu face fata in acelasi mod la conditiile de circulatie pe sose uscata, precum se comporta un pneu de vara, dar nici pe zapada lucrurile nu stau in alt fel.

 

Starea anvelopei, stiu ca ne repetam, este foarte importanta. Verificati-o frecvent, este numai spre binele dvs.

Dvs sunteti cel mai in masura sa va calculati beneficiile si vorbim aici de economia sau inexistenta ei, in alegerea pneurilor 4 anotimpuri sau specifice pentru fiecare anotimp in parte.

In functie de volumul deplasarilor, de drumurile pe care care circulati, starea acestora, toate corelate cu uzura posibila a cauciucurilor, va conduce la alegerea potrivita a anvelopelor.

Fiti atenti la stadiul uzurii si la fisuri. Alegeti cum considerati, anvelope de iarna sau all season, insa folositi-le numai cat sunt de folosit, adica cat inca sunt integre, pentru a va mentine si integritatea dvs si sanatatea!

Postează un comentariu


*