Anvelope 4×4

Anvelope 4x4
Anvelope 4x4

Anvelope 4×4, all terrain, anvelope SUV,  marci premium, la noi gasiti intotdeaua tot ce este mai potrivit pentru masina dvs. Echipati corespunzator, cu firma noastra si soferul din dvs nu va regreta niciodata alegerile facute.

In primul rand, vrem sa va ajutam sa va alegeti tipul potrivit de anvelope, in functie de terenul pe care urmeaza sa circulati mai mult. Daca vreti sa folositi anvelopele cam 80% din timp pe asfalt si doar 20% pe teren accidentat, atunci va recomandam anvelopele 4×4 clasice sau A/T. nu va lasati in voia vanzatorilor ambulanti, care vor doar sa scape de produse, luandu-va banii. Alegeti intotdeauna service-uri si magazine autorizate, unde exista personal calificat care sa va ofere toate detaliile despre produsele pe care urmeaza sa le cumparati, pentru a va fi cu adevarat de folos. Insa, daca va ganditi ac veti  circula 80% pe teren accidentat si doar 20% pe asfalt, va recomandam sa va luati un set de anvelope off road.

Consultati cartea tehnica a masinii pentru a verifica ca anvelopele pe care le doriti, sa respecte caracteristicile impuse de producatorul masinii.

Nu folositi anvelopele decat pe tipul de drum recomanadt, pentru a va bucura intotdeuana de performanta la condus si de siguranta. Verificati-le pentru a evita sa circulati cu anvelope uzate, si veti evita astfel accidentarile si pericolele de pe sosea.

In caz de uzura anormala a pneurilor, trebuie sa aflati cauza. O presiune neadecvata in anvelope poate determina uzura excesiva a cauciucurilor, fie ca e prea mare, fie ca e prea mica, rezultatul poate fi dezastruos pentru pneuri. De asemenea, problemele de mecanica, legata de paralelism, echilibrare, suspensie sau transmisie, pot contribui la scurtarea duratei de viata a anvelopelor.

In cazul uzurii excesive a extremitatilor benzii de rulare, inseamna ca fie presiunea este prea mica, fie pneurile nu au fost permutate in ultima vreme, sau ati luat un viraj la viteza prea mare sau ca jantele si cauciucurile folosite nu sunt compatibile.

Uzarea excesiva a centrului benzii de rulare, denota ca presiunea din pneuri este prea mare.

Daca uzura este mai semnificativa doar pe una dintre fetele anvelopei trebuie sa permutati anvelopele, sau sa verificati paralelismul rotilor.

Uzarea unui anumit loc de pe banda de rulare, indica stare necorespunzatoare in care se afla  piesele de legatura si de suspensie sau trebuie sa aveti in vedere echilibrarea anvelopelor, putand fi o problema din cauza aceasta, sau ati pornit masina sau ati franat prea brusc si presiunea nu este cea optima in pneuri.

Uzura pe diagonala a anvelopelor se intampla din cauza nealinierii rotilor sau indica o presiune prea mica in pneuri si neechilibrarea anvelopelor sau permutarea acestora nu a fost facuta la timp.

Cumparati anvelope 4×4, anvelope off road, in functie de locul pe unde considerati ca veti circula mai mult. Si verificati frecvent starea pneurilor, uzura acestora. In situatii care vi se par anormale, legate de modul de uzura, treceti mai departe si verificati presiunea din pneuri sau faceti echilibrarea rotilor si verificati geometria si paralelismul, lucruri esentiale pentru un condus linistit!

Postează un comentariu


*