Anvelopă pentru vara sau all season

Anvelopă pentru vara sau all season
Anvelopă pentru vara sau all season

Anvelopele pentru vara, fiind specifice pentru sezonul cald, sunt perfecte pentru a fi folosite in timpul condusului pe sosea uscată, cand sunt indeplinite la maximum conditiile de aderenta. Daca insa sunt folosite pe sol umed, pe ploaie, ca sa nu mai zic daca va ”ia prin surpindere iarna”, aceste anvelope nu vor face fata cu succces, din contra, performanțele vor fi mai mici.

Aveti grija sa verificati in mod constant starea anvelopelor. Daca prezinta stari de uzura avansate, luati masuri pentru schimbarea acestora, lucru deosebit de important pentru securitatea dvs. O anvelopa uzata nu mai corespunde normelor si va paote pune viata in pericol pe sosea.

 

Anvelopele pentru 4 anotimpuri va mentin in siguranta intreg anul, indifernet de conditiile meteorologice.

Am putea numi acest tip de pneu,  un compromis între cel de vara și cel de iarna sau ca sa fim totusi mai intelegatori,o combinatie, care v-ar putea scuti de ceva banuti. Aparent!

Trebuie sa stiti ca o anvelopa de toate anotimpurile, nu face fata in acelasi mod la conditiile de circulatie pe sose uscata, precum se comporta un pneu de vara, dar nici pe zapada lucrurile nu stau in alt fel.

Anvelopele pentru vara, fiind specifice pentru sezonul cald, sunt perfecte pentru a fi folosit in timpul condusului pe sosea uscată, cand sunt indeplinite la maximum conditiile de aderenta. Daca insa sunt folosite pe sol umed, pe ploaie, ca sa nu mai zic daca va ”ia prin surpindere iarna”, aceste anvelope nu vor face fata cu succces, din contra, performanțele vor fi mai mici.

Optimizarea aderentei anveopelor este preocuparea majora a celor care lucreaza in dmeniu. Aderenta pneurilor poate varia de la 1 pana la 10, depinde de tipul de anvelope, dar mai sunt implicati in aceasta ecuatie si alti factori, precum, calitatea șoselei, tipul profilulu anvelopei si bineinteles ca si vremea, precipitatiile au un rol decisiv.

Astfel discutam de trei stari posibile ale solului, in fucntie de conditiile climatice. Poae fi uscat, idealul, umed, ori cu zapada.

Daca avem sol uscat, ceea ce toti ne dorim, e de preferat sa rulam cu anvelope netede, precum sunt cele din F1. Acest tip de anvelope mai poarta si denumirea de pneuri slick.

O aderenta mai buna cu solul implica si o suprafata decontact mai mare intre anvelopa si sosea, astfel ajungem la concluzia ca anvelopele mai largi sunt ideale, daca tinem la aderenta.

Prin urmare, pe timpul verii, puteti utiliza cu destul succes si anvelope all season. Chiar daca sunt putin diferite de cele de vara, veti putea face fata conditiilor, mult mai bine decat daca le folositi iarna.

Indiferent de care tip de pneuri alegeti pentru timpul verii, fiti atenti la starea anvelopelor. Nu va lasati dusi de val, verificati presiunea din pneuri, pentru a evita fisurile si uzura excesiva. Cu toate ca vara este sezonul concediilor, alocati-va putin timp si verificarii de rutina a anvelopelor si a masinii in general, pentru a evita accidentele si incidentele de orice fel.

Postează un comentariu


*