Aliniere,geometrie,echilibrare

Aliniere,geometrie,echilibrare
Aliniere,geometrie,echilibrare

Aliniera rotilor reprezinta procesul prin care piesele de suspensie ale masinii sunt ajustate. Pentru a rula cu o performanta maxima este nevoie ca rotile sa fie aliniate conform indicatiilor producatorului.

Cat de importanta este aceasta aliniere insa? Va expunem mai jos motivele, pentru a va convinge ca trebuie sa va aliniati rotile, chiar daca initial pare un proces care sa va stoarca buzunarul si mai mult.

Aliniera contribuie la prelungirea duratei de viata a pneurilor, asigura uzura uniforma a tuturor cauciucurilor, va ajuta sa controlati mai usor maisna si volanul si contribuie la reducerea consumului de combustibil.
asadar principalul motiv pentru care se aliniaza pneurile, este reducerea uzurii neuniforme, lucru din care deriv si celelalte beneficii dealtfel.

Daca masina dvs nu mai merge cum ar trebui, ne referim aici la directie, deci nu merge in momentul in care  volanul este liber este posibil sa aveti probleme legate de geometrie in ceea ce priveste  sistemul de directie.

Fara sa mai ezitati, ar fi de indicat sa mergeti la un atelier auto sau service specilizat, autorizat in acest sens, pentru a demara procedurile de echilibrare a rotilor si de remediere a problemelor ce tin de paralelism si geometria rotilor.

Altfel riscati uzura componentelor trenului de rulare si a anvelopelor, in mod special.

Problemele de mecanica, cele legate de paralelism, echilibrare, suspensie sau transmisie, pot contribui la scurtarea duratei de viata a anvelopelor.

Geometria rotilor, sau realizarea paralelismului reprezinta reglarea unghiurilor urmarindu-se ca rotile sa formeze unghiuri dreptunghice cu solul si sa fie paralele intre ele. Pe de alta parte, echilibrarea implica rotirea rotii pentru ca aceasta sa vibreze cand se ating  anumite viteze.

Anvelopele, ca orice alta piesa, de la maina sau nu, daca nu sunt ingrijite corespunzator, se pot ”strica” prematur. Stricarea premature,cum am numit-o, adica mult sub durata medie de viata, va costa scump, tinand cont ca pretul unei anvelope nu e tocmai mic si va trebuie patru bucati.

Pentru a prelungi durata de viata a cauciucurilor, cat mai mult posibil, ingrijiti-le si verificati-le la timp.

Ca orice alt lucru, masina dvs trebuie ingrijita, pentru a-si pastra caracteristicile. Preventia este mai ecomonica decat repararea. Este o vorba foarte des intalnita in viata cotidiana. La fel este si in cazul masinii. Preventia in acest caz inseamna verificarea tuturor componentelor si a modului de functionare si la cea mai mica inadvertenta, interventia unui specilist care sa fle cauza si care sa remedieze defectiunea. In caz contrar, o defectiune, poate conduce la stricarea mai multor piese, uzura anvelopelor, ireversibila, lucruri ce va vor face sa scoateti bani in plus din buzunar, pentru achizitionarea de pneuri sau pise noi pentru masina.

Ingrijiti-va masina si aceasta va functiona corespunzator mult timp, va veti bucura de condus, de plimbarea cu familia in siguranta. Nu faceti rabat de la calitate, doar pentru cativa lei, caci nu se merita. Problemele ce pot surveni ulterior, va pot da mari batati de cap.

La noi gasiti specialistii care sa se ocupe de maisna dvs, sa verifice alinierea rotilor, geometria acestora si echilibrarea lor.

Postează un comentariu


*